Indian Wells: Murray bereikt de tweede ronde

Indian Wells Murray bereikt de tweede ronde

Andy Murray, de voormalige Britse nummer één van de wereld, won zijn zevende beslissende set van het seizoen en verzekerde zich daarmee van een plek in de tweede ronde van de Indian Wells-toernooi.

Murray versloeg Tomas Etcheverry in een zwaarbevochten wedstrijd die drie uur en 12 minuten duurde, met een eindstand van 6-7 (5-7) 6-1 6-4. Murray had maar liefst 20 breakpoints, maar de 23-jarige Argentijn wist er 16 te redden.

Ondanks een achterstand in de tiebreak van de eerste set, had Murray het gevoel dat hij de wedstrijd het grootste deel van de tijd onder controle had. Hij kreeg meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar wist deze niet te verzilveren.

Murray was echter tevreden met zijn prestatie en zei dat hij soms slechte beslissingen nam, maar erin slaagde de zaken om te draaien en de wedstrijd te winnen. Hij neemt het nu zaterdag in de tweede ronde op tegen de nummer 17 van de wereld, Pablo Carreno Busta.

Murray's overwinning in Indian Wells is een veelbelovend teken dat hij zijn vorm blijft herwinnen na de afgelopen jaren te hebben geworsteld met blessures.

Darinka Aleksic schrijft sinds de lancering voor Tennis Tips en is een integraal onderdeel van ons team. Haar rol is om onderwerpen te behandelen met betrekking tot alles wat met tennis te maken heeft over de hele wereld. Van deskundige beoordelingen van apparatuur tot tips en trucs voor oefeningen, ze bestrijkt alle gebieden met veel aandacht voor detail.

Haar doel is om eersteklas tenniscontent te leveren en je op de hoogte te houden van alles in het moderne tennistijdperk, terwijl ze je ook herinnert aan de oorsprong en geschiedenis van het spel. Sport is altijd een fundamenteel onderdeel van haar leven geweest sinds ze op zevenjarige leeftijd begon met tennissen.