Djokovic begint Monte Carlo-campagne met overwinning

Novak Djokovic's terugkeer naar het gravelseizoen verliep moeizaam toen hij worstelde om zijn ritme te vinden tegen qualifier Ivan Gakhov. Ondanks het winnen van de eerste set in een tiebreak, leek de tweevoudig Monte Carlo-kampioen zijn gebruikelijke consistentie te missen en nam hij de tijd om zich aan te passen aan het trage oppervlak. Hij slaagde er echter in om zijn groove te vinden in de tweede set, agressiever te spelen en Gakhovs service te breken om de overwinning binnen te halen.

Hoewel Djokovic toegaf dat hij niet op zijn best speelde, was hij tevreden over de manier waarop hij op belangrijke momenten zijn zenuwen in bedwang hield en drie van de vier breakpoints redde die hij tegenkwam. Zijn overwinning op Monte Carlo markeert zijn eerste overwinning in vijf weken sinds hij verloor van Daniil Medvedev in de Dubai Championships. Met die nederlaag kwam er een einde aan de 20-match winning streak van de Australian Open-kampioen.

Vooruitkijkend zal Djokovic's volgende tegenstander Lorenzo Musetti of Luca Nardi zijn. Met zijn vizier gericht op het veiligstellen van zijn derde Monte Carlo-titel, zal de 35-jarige gretig zijn prestaties in de komende ronden verbeteren.

DjokovicDe openingswedstrijd van de Monte Carlo Masters was niet zonder uitdagingen, aangezien hij moeite had om zich aan te passen aan het gravel. De Servische vedette wist echter diep te graven en een 7-6 (5), 6-2 overwinning tegen Ivan Gakhov veilig te stellen. De overwinning markeert zijn eerste overwinning in vijf weken, nadat hij tijdens de Dubai Championships een nederlaag in de halve finale had geleden tegen Daniil Medvedev.

Ondanks een trage start, stelde Djokovic's agressieve spel in de tweede set hem in staat de service van Gakhov te breken en de wedstrijd in handen te nemen. Hij gaf toe dat hij in de eerste set niet zijn beste tennis speelde, maar was tevreden met zijn vermogen om op cruciale momenten de zenuwen in bedwang te houden. Met als volgende tegenstander Lorenzo Musetti of Luca Nardi, zal Djokovic proberen zijn prestaties te verbeteren terwijl hij streeft naar zijn derde Monte Carlo-titel.

Darinka Aleksic schrijft sinds de lancering voor Tennis Tips en is een integraal onderdeel van ons team. Haar rol is om onderwerpen te behandelen met betrekking tot alles wat met tennis te maken heeft over de hele wereld. Van deskundige beoordelingen van apparatuur tot tips en trucs voor oefeningen, ze bestrijkt alle gebieden met veel aandacht voor detail.

Haar doel is om eersteklas tenniscontent te leveren en je op de hoogte te houden van alles in het moderne tennistijdperk, terwijl ze je ook herinnert aan de oorsprong en geschiedenis van het spel. Sport is altijd een fundamenteel onderdeel van haar leven geweest sinds ze op zevenjarige leeftijd begon met tennissen.