Sabalenka gaat door naar de volgende ronde op Madrid Open

Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de wereld in het vrouwentennis, is door naar de volgende ronde Madrid geopend na een zwaarbevochten overwinning op Sorana Cirstea. Sabalenka was vastbesloten om de teleurstelling van haar recente nederlaag tegen Iga Swiatek in de Stuttgart Open-finale en haar verlies tegen Cirstea op de Miami Open achter zich te laten.

De Wit-Rus begon sterk, brak de service van Cirstea in de openingswedstrijd en hield haar eigen opslag vast zonder antwoord. Cirstea vocht echter terug om de eerste set op 3-3 te brengen, voordat Sabalenka haar kalmte herwon en opnieuw brak om de set met 6-4 te winnen.

In de tweede reeks Sabalenka moest in het begin drie breekpunten sparen, maar ze hield stand en brak uiteindelijk opnieuw de service van Cirstea om de wedstrijd in handen te nemen. Ondanks wat slordig spel van beide spelers, hield Sabalenka stand om de tweede set met 6-3 te winnen en haar plaats in de volgende ronde veilig te stellen, waar ze het moet opnemen tegen Camila Osorio.

Aryna Sabalenka's optreden tegen Sorana Cirstea op de Madrid Open toonde haar vastberadenheid en veerkracht ondanks harde tegenstand. Ondanks het verlies van Cirstea eerder dit jaar, weigerde Sabalenka zich te laten intimideren en begon ze met grote intensiteit aan de wedstrijd, waarbij ze de service van Cirstea in de allereerste game brak.

Hoewel Cirstea erin slaagde terug te vechten en de scores gelijk te trekken op 3-3, herwon Sabalenka haar focus en slaagde erin om Cirstea's opslag nogmaals te breken om de eerste set te pakken. In de tweede set kreeg Cirstea een paar kansen om de service van Sabalenka te breken, maar de Wit-Rus hield stand en zorgde uiteindelijk voor een nieuwe break om de wedstrijd in handen te nemen.

Sabalenka's krachtige service en agressieve speelstijl bleken te veel voor Cirstea en ze sloot de wedstrijd af met een comfortabele 6-3 overwinning in de tweede set. Sabalenka's volgende tegenstander, Camila Osorio, zal zeker weer een zware test opleveren, maar de Wit-Rus zal er zeker van zijn dat ze haar winnende reeks in Madrid kan voortzetten.

Darinka Aleksic schrijft sinds de lancering voor Tennis Tips en is een integraal onderdeel van ons team. Haar rol is om onderwerpen te behandelen met betrekking tot alles wat met tennis te maken heeft over de hele wereld. Van deskundige beoordelingen van apparatuur tot tips en trucs voor oefeningen, ze bestrijkt alle gebieden met veel aandacht voor detail.

Haar doel is om eersteklas tenniscontent te leveren en je op de hoogte te houden van alles in het moderne tennistijdperk, terwijl ze je ook herinnert aan de oorsprong en geschiedenis van het spel. Sport is altijd een fundamenteel onderdeel van haar leven geweest sinds ze op zevenjarige leeftijd begon met tennissen.